adduzunkopru.org

• Decrease font size

Ne Mutlu Türk'üm Diyene . . . K.ATATÜRK

19 Mayıs 2014 Basın Açıklamamız

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ UZUNKÖPRÜ ŞUBESİ’NİN, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI BASIN AÇIKLAMASIDIR.

19 Mayıs 1919; emperyalizmin binlerce yıllık vatanımızı işgaline kutsal isyan günümüzdür. 19 Mayıs 1919; “Batılı dostlar”ın, Yüce Atatürk’ün Söylev’inde vurguladığı üzere; Türk Ulusunu tarih sahnesinden yok etmek için yüzyıllardan beri hazırlanan bir “suikast planı”na başkaldırdığımız gündür.

19 Mayıs 1919; Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın, 7 düvelin görülmemiş çullanmasına karşı Anadolu insanımızın ölüm-kalım kavgasının ateşini harladığı gündür. 19 Mayıs 1919; “Ya istiklal, ya ölüm!” diye Ata’sının öncülüğünde şahlanan bir ulusun, emperyalistleri savaş meydanlarında kahrederek vatanından defettiği milat günüdür. 19 Mayıs 1919; insanlık onurunun yayılmacı-sömürgen, acımasız soykırımcılarını tüm mazlum Doğu ulusları adına da yerden yere vurduğumuz doğum günümüzdür. 19 Mayıs 1919; insanlık ve uygarlık tarihinde, eşi görülmemiş ve belki de görülmeyecek onurlu, soylu bir uyanışın, özgürlük bilincinin, görkemli bir dirilişin şanlı tarihinin Ulusumuzca tarihe kazınmaya başlandığı mübarek gündür.

19 Mayıs 1919; başımızın göğe erdiği, sevincimizi, coşkumuzu, tam bağımsız ve onurlu bir ülke ve ulus olarak sonsuza dek yaşama kararlılık ve azmimizi dağlara taşlara, yüreğimize ve gönlümüze sığdıramadığımız bir koca gündür.. 19 Mayıs 1919; Yüce Atatürk ve milyonlarca şehit ve gazimize sonsuz şükran ve minnetimizi dile getirmekten aciz kaldığımız hem buruk, hem de kıvançlı, bir hoş günümüzdür. Bilinmelidir ki; milyonlarca şehit ve gazi boş yere feda edilmemiştir! Büyük ulusumuz – Türk Milleti; Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkı; 19 Mayıslarda Türkiye Cumhuriyeti’nin görkemli idealini; yani sonsuza dek onurlu, özgür, tam bağımsız = mutlak ulus egemenliğine dayalı, yurtta ve dünyada barış ilkesine sevdalı, halkçı-demokratik-laik-sosyal, insan haklarına saygılı, Atatürk ulusalcılığına bağlı, anti-emperyalist ve anti-kapitalist, sömürünün her türüne karşı, sürekli Devrimci, emeğin hukukuna hürmetli bir çağdaş hukuk devleti olarak yurt ve dünya kamuoyuna bir kez daha duyurmanın kesin kararlılığındadır. Ülkemize yönelik açık ve sinsi oyunların, bu sahnede yer alan yerli ve yabancı bilinen işbirlikçi aktörlerinin, Küreselleştirmeci emperyalistlerin AB-ABD ittifakının ve IMF, Dünya Bankası, Dünya Ticaret Örgütü vb. maşaları kurumların, post-modern ele geçirme planlarının, özelleştirme talanlarının, ulusu bölme-parçalama tuzaklarının... tümüyle ayırdındayız. Asla geçit vermeyeceğiz! Hevesleri, gene kursaklarında kalacaktır. 95 yıl sonra 19 Mayıslar kutlu ve mutlu olsun, ulusumuza ve dünyaya bizden selam olsun!

Saygılarımızla…

19 Mayıs 2014